Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. február 21., vasárnap

Hamis leves


Mivel 11kor rám tört a leves ehetnék és por levest nem ehetünk ezért ehhez a megoldáshoz folyamodtam. A receptet a kedvenc szakácskönyvemben (Pelle Józsefné) találtam. 5 dkg vajat megolvasztunk és 1 evőkanál lisztet megpirítunk benne, megszórjuk petrezselyemmel, majoránnával és felöntjük 8 dl vízzel, közben végig kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze. Ha felforrt felöntjük 3 dl tejjel, megszórjuk ételízesítővel és újraforraljuk. Beleöntünk 3 evőkanál rizst és puhára főzzük. Tálalásnál a tálba amiben kínáljuk egy kis doboz tejfölt és 1 tojást simára keverünk és fokozatosan ráöntjük a forró levest. Szerintem nagyon finom, de legközelebb inkább pirított zsemlekockát csinálok hozzá.

1 megjegyzés: