Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. február 21., vasárnap

Darált húsos krumpli


Nálunk ez fut rakott krumpli név alatt, de mint megtudtam a legtöbben nem így eszik, szóval itt átneveztem. 1 kg krumplit héjában megfőzök, majd pedig megtisztítok és felkarikázok. Közben kevés zsíron megfonnyasztok egy fej apróra vágott hagymát, majd 1/2 kg darált hús megsütök rajta. Ha a hús elkészült és már langyosodik, belekeverek 2 nagy evőkanál tejfölt, 1 tojást, sót, borsot, majoránnát. Egy jénait kizsírozok, megszórom zsemlemorzsával és belerétegezem a húst, krumplit. Nálunk most Párom miatt került bele kolbász is. A tetejére krumpli került és ezt bekenem tejföl és a sütésből maradt zsír keverékével. Szalonnát teszek rá és sütőben megpirítom.

2 megjegyzés:

  1. De érdekes!!! Így mégsosem hallottam errl az elkésztési módról!
    Ki fogom próbálni!!!!

    VálaszTörlés
  2. Hajrá!Mert tényleg nagyon finom.

    VálaszTörlés