Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. január 17., vasárnap

Anyóstorta

1/2 l tejet 5 dkg cukorral felforralunk, öntünk bele 1/2 dl rumot és ebbe belemártogatunk annyi piskótát, hogy egy forma alját kibéleljük vele. Ezután csinálunk rá krémet, 1/2 l tejet, 2 tojássárgát, egy evőkanál liszttel, 1/4 rúd vaníliával gőz fölött sűrű krémmé főzünk. Ennek a felét ráöntjük a piskótára. Erre jön még egy réteg mártogatott babapiskóta. A vaníliás krém másik felét összekeverjük egy evőkanál kakaóporral és ezt ráöntjük a piskótára. Erre rakunk még egy réteg mártogatott babapiskótát. Minden krém rétegre mazsolát vagy gyümölcsöt rakunk. A tetejére tehetünk tejszínhabot. Hűtőben lehűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése