Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. január 16., szombat

Sacher torta

Hozzávalók:
12 dkg étcsoki
12 dkg vaj
4 dkg porcukor
6 tojás
10 dkg cukor
12 dkg liszt
baracklekvár
rum
tortabevonó

A csokit a vajjal összeolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot és a tojássárgákat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és ezt is belekeverjük a liszttel együtt a csokis masszába.  Egy kisebb tortaformába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt a tészta, akkor kettévágjuk.  Az alsó lapot meglocsoljuk rummal, megkenjük lekvárral, majd rátesszük a tetejét, bevonjuk csokival és hagyjuk megdermedni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése