Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. január 1., péntek

Gombás babos hús

Hozzávalók a mártáshoz:
5 dkg vaj, 3 dl tej,3 ek liszt, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 1 ek mustár

Megolvasztom a vajat, megfuttatom rajta a lisztet, belekeverek egy kanál tejfölt, a tejet, a sajtot és a mustárt. Addig melegitem amig nem lesz sürü.

A húsos részhez:
50 dkg darált hós, 25 dkg gomba, 25 dkg bab,1 fej lilahagyma, fokhagyma,só,bors

A felkockázott hagymát és gombát kevés vajon megpiritom, majd hozzáadom a befüszerezett húst. Mielőtt teljesen megpuhulna a hús hozzáadom a babot. Majd pedig belekeverem a mártást. Tésztával vagy rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése