Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. január 1., péntek

Töltött karalábé

Ezt még régen egy rejtvényújságban találtam, de nagyon finomnak bizonyult. 8 db karalábét meghámozunk, ketté vágunk és a közepükbe egy- egy lyukat vágunk. Enyhén sós vizben megfőzzük őket. Egy zsemlét picit megáztatunk, majd 40 dkg darált hússal, 1 dl tejszinnel és kevés borssal összedolgozzuk. Ezzel megtöltjük a karalábékat, majd egy kivajazott tepsibe tesszük őket. Megszórjuk őket a karalabé kivájt részével, megsózzuk és nagyon picit meg is cukrozzuk. Egy kevés húsleveslét öntünk rá, majd letakarva forró sütőbe tesszük kb 30 percre. 5 dkg vajon megfuttatunk 5 dkg lisztet, belekeverünk még egy deci tejszint is. Ezzel megkenjük a karalábékat és még egy kicsit visszatesszük a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése