Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. január 16., szombat

Tortellinis leves


Az alaprecept a kiskegyed konyhájából való, de kicsit Párom ízlésére lett alakítva. 2 szál répát, 1 szál gyökeret, karalábét megtisztítunk és felkarikázunk. Egy szál póréhagymát felkarikázva megfuttatunk kevés olajon, hozzáadjuk a zöldségeket és én tettem bele még két csirkeszárnyat és lábat is az íze miatt. Két percig együtt pirítjuk, majd az egészet felöntjük kb 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele még petrezselymet és majoránnát is. Alacsony lángon felforraljuk, ezalatt az idő alatt elvileg a zöldségeknek meg kell puhulniuk, ha nem akkor tovább főzzük egy kicsit. Ha már puhák akkor beletesszük a tortellinit és puhára főzzük. Nálam gombás tortellini került bele, de sajtossal is nagyon finom. Ez kb 25 percet vesz igénybe és nagyon laktató lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése